SeLAmaT DatanG

Assalammualaikum & Salam Sejahtera...

Selamat Datang ke PinkBiru Simply Galleria

Kami merupakan agen berdaftar untuk pakaian wanita khasnya seperti kurung moden , jubah moden , blouse , kain pasang dan macam-macam lagi.
Selain itu kami juga merupakan agen sah yang berdaftar untuk produk kesihatan VCO ( virgin coconut oil ) , Alpha Lipid LifeLine SD2 dan pelbagai produk kesihatan lain.

Warna item mungkin berlainan dari warna sebenar kerana effect dari flash kamera! ( akan dinyatakan )

1 ) Barangan yang telah dijual tidak boleh di PULANG atau di TUKAR.

2 ) Strictly untuk serious buyer SAHAJA.Pastikan betul-betul berminat dan proceed untuk pembayaran.

3 ) Kami mengamalkan penjualan siapa cepat dia dapat ( first pay first serve )

4 ) Size yang dinyatakan adalah anggaran dan ditag baju.

Segala pertanyaan melalui form , SMS , Whatsapp dan sebagainya akan dibalas selewat-lewatnya 24 jam.

Di blog ini kami akan mengupdate segala produk dan stok terkini.

Sila ke Facebook kami PinkBiru Biru untuk cek stok availability.

** Harap Maaf,kami tidak mengamalkan sistem booking, sekiranya pertanyaan dibuat untuk stok pada hari ini dan pembayaran dibuat pada esok atau lusa,kebarangkalian tinggi stok SOLD OUT** 1st pay 1st serve







KLIK KLIK

Friday, May 23, 2014

PREORDER* Exclusive by MILLA Collection


Alhamdulillah
akhirnya koleksi exclusive by Milla untuk Aidilfitri dah finalize
dan ini bukan ready stok ye...
semua koleksi ni adalah PREORDER
dan dibenarkan membuat 2x pembayaran
cuma mesti bayar deposit la kan untuk tempahan tu di buat...


Sila rujuk pada syarat2 tempahan


PROSES TEMPAHAN KOLEKSI AIDIL FITRI BY MILLA
Tarikh terima order : 14 APRIL – 23 MAY 2014 (40 hari)

•Size dari XXS sehingga XXXL (semua stock available kerana pihak MILLA mengambil tempahan dahulu)

•Untuk KOLEKSI AIDIL FITRI kami menerima TEMPAHAN sahaja dan ianya adalah EKSLUSIVE (tiada ready stock)

HARGA MAMPU MILIK
•Harga bermula dari RM 120 sehingga RM 180 sahaja (TIDAK TERMASUK KOS POS.KOS POS RM10)

•Tarikh buka tempahan dari 14 April 2014 sehingga 23 May 2014

•Semua tempahan perlulah disertakan dengan Deposit 50% (pembayaran deposit boleh dilakukan SEBELUM ATAU PADA 23 MAY 2014 sahaja),selepas dari itu tidak dilayan

•Pembayaran baki 50% boleh dilaksanakan diantara 24 May sehingga 20 Jun 2014.
Semua tempahan akan dihantar,InsyaAllah sebelum puasa.

•Produk yang ditempah dan dibayar deposit tetapi tidak dibayar baki bayaran tidak akan dihantar sehinggalah pembayaran dilaksanakan



* Setiap tempahan mestilah berserta dengan 50% deposit atau full payment.
* Sekiranya tempahan dengan deposit,baki ( pembayaran kedua ) hendaklah dijelaskan sebelum 20 Jun 2014.




ARIYANA Dress Moden
Menggunakan material chiffon yang berkualiti dengan potongan moden serta dihiasi perincian manik mewah di bawah leher hingga belakang leher dan di bahagian tangan.
Dress Moden ARIYANA mempunyai zip belakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju.
Potongan “Princess Cutting”






FEGURA Kurung Moden
Menggunakan material chiffon yang berkualiti dengan potongan moden 
Baju Kurung FEGURA menggunakan zip belakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju.
Kain kurung FEGURA separuh getah dan mempunyai zip
Design kain “ Panel mermaid cutting” 







ISSYA Kurung Moden
Menggunakan material chiffon yang berkualiti dengan potongan moden berserta manik di bahagian dada dan tangan.
Baju Kurung ISSYA menggunakan zip belakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju dan kain
Kain kurung FEGURA separuh getah dan mempunyai zip
Design kain “ A Line Cutting”








SUTRA Kurung Moden
Menggunakan material sutera yang berkualiti dengan potongan moden berserta manik di bahagian dada, tangan dan bahagian kaki baju kurung.
Kain kurung SUTRA separuh getah dan mempunyai zip
Design kain “ Kain susun tepi ”







NONNA Kurung Moden
Menggunakan material chiffon (baju kurung) dan sutera (kain kurung) yang berkualiti dengan potongan
moden serta dihiasi perincian manik dibahagian dada dan tangan.
Baju kurung NONNA menggunakan zip dibelakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju kurung
dan kain.
Kain kurung NONNA pula separuh getah dan mempunyai zip.
Design kain kurung menggunakan “ A line cutting”





SENORITA Kurung Moden
Kurung moden SENORITA menggunakan pelbagai warna menarik dipadankan dengan KAIN KURUNG MODEN HITAM.
Menggunakan material chiffon yang berkualiti dengan potongan moden berserta manik di bahagian dada,bahu dan tangan.
Baju Kurung SENORITA menggunakan zip belakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju dan kain
Kain kurung SENORITA separuh getah dan mempunyai zip
Design kain “ A Line Cutting”









Friday, April 18, 2014

RESTOK DAILY KURUNG BY MILLA


SALAM JUMAAT..
terlewat sehari nak upload stok Daily Kurung By Milla ni

sila lah cuci mata
alhamdulillah sambutan memang luar jangkaan
ramai yang terlepas nak grab stok hari..
dari stok yg memula tu ada backout buyer
so ada a few yang masih available sizenya
tapi tak semua lah..

yang baru ni kalau berminat silalah grab
harga RM65 free postage
berbaloikan..



















Item : DAILY KURUNG
Material : High Quality English Cotton
Model: Kurung Pahang
Price : RM65/item
Shipping : FREE (Malaysia only)
Available Size : XS, S, M, L, XL, XXL

How to purchase??
Whatsapp/SMS : 
0123936160/0162958313
PinkBiru Biru

Instagram : pinkbiru_simplygalleria
Email : pinkbiru10@gmail.com


Thursday, April 17, 2014

PERHATIAN



sejak kebelakangan ni ramai sangat yang ada masalah dengan sizing
yelah,klu beli barang online kan
tak dapat nak try,nak tengok atau nak pegang
kami faham..

bila barang dah sampai
kami dapat email,sms,PM kat fb
cakap item ni besar,item ni kecik
majoriti keciklah jarang pulak customer komplen dapat item besar
kalau besar biasa derang akan inform juga
tapi mereka akan hantar untuk alter
TQ so much..for your understanding..

tapi yang jadi masalah bila item kecik
apa pun tak boleh kan..
biasanya cust yang tak kisah akan jual pada kawan kawanlah
tapi ada juga yang tanya kami boleh tukar tak...?
atau tak jadi beli sebab takde size yang dia nak..
so minta kami refund...

serba salah tau..
sebab kat atas blog ni memang da stated
1 ) Barangan yang telah dijual tidak boleh di PULANG atau di TUKAR.


kecuali kalau sebab defect dari kilang
manufacturing problem
tapi kebiasaaanya item memang akan di semak dulu sebelum di pos
oleh suplier..
ukuran kami da beri,
kalau takde boleh minta kami providekan ukuran untuk mengelakkan dari tersalah size
sebab kadang kadang kita pakai size M atau L
tapi kadang kadang cutting item kecik
so kena ambik yang besar sikit
bergantung pada ukuran
nanti tak pasal pasal rugi je beli..

harap faham ye

RESTOK DAILY KURUNG




Photo: New arrival tomorrow #dailykurung #cotton #freepostage



Friday, April 11, 2014

PENCIL SKIRT



koleksi pencil skirt..
material dari lycra / cotton lycra
free size...

paling best boleh mix & match dgn baggy shirt
ramai da grab baggy shirt 
yang da beli sekali mesti nak beli lagi
sebab material dia comfy sgt
pastu simple je & loose cutting tak melekat

RM35 free postage

LENGTH: 100CM
WAIST: 68CM - 76CM (STRETCHABLE)
SIZE: FREE SIZE
MATERIAL: COTTON + LYCRA



RM35 free postage

LENGTH: 100CM
WAIST: 62CM - 74CM (STRETCHABLE)
SIZE: FREE SIZE
MATERIAL: LYCRA


kat bawah ni antara all time favourite baggy shirt 
da berapa kali restock
material cotton wool
yang boleh mix & match dgn pencil skirt






untuk pembelian combo
1 baggy shirt + 1 pencil skirt 
pun dengan harga yang sma..
RM65 free postage



Wednesday, April 9, 2014

DAILY KURUNG BY MILLA


alhamdulillah..
Baju Kurung MILLA memperkenalkan Collection DAILY KURUNG
harga memang berpatutan sangat
so grab cepat cepat ye
boleh buat g keje,pegi kelas
klu nk buat raya boleh jahit manik sendiri pada yg mahir
klu nak yang jenis simple je
macam ni pun dah manis da...















Item : DAILY KURUNG
Material : High Quality English Cotton
Model: Kurung Pahang
Price : RM65/item
Shipping : FREE (Malaysia only)
Available Size : XS, S, M, L, XL, XXL

How to purchase??
Whatsapp/SMS : 
0123936160/0162958313
PinkBiru Biru

Instagram : pinkbiru_simplygalleria
Email : pinkbiru10@gmail.com

Tuesday, April 8, 2014

PLAIN CHIFFON DRESS



restock!
plain chiffon dress
disertakan dgn sash sekali
macam dalam gambar dark purple,dark green tu
full lining,kualiti memang elok

harga fixed ye kawan kawan
mmg harga mampu milik,insyaAllah

available size M,L,XL
tapi size besar besar ni memang cepat sold out ye
so grab fast lah ye..hehe












RM60 free postage (SM)
Add RM3 (SS)

Measurement:
Size M:
Length: 140cm Bust: 92cm Sleeve: 60cm Shoulder: 36cm 

Size L: 
Length: 141cm Bust: 96cm Sleeve: 60cm Shoulder: 38cm

Size XL : 
Length: 142cm Bust: 100cm Sleeve: 60cm Shoulder: 40cm

Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining


segala pertanyaan sila wasap 0162958313 / 0123936160
atau isi order form diatas
boleh juga add kami di FB atau instagram PinkBiru_SimplyGalleria