SeLAmaT DatanG

Assalammualaikum & Salam Sejahtera...

Selamat Datang ke PinkBiru Simply Galleria

Kami merupakan agen berdaftar untuk pakaian wanita khasnya seperti kurung moden , jubah moden , blouse , kain pasang dan macam-macam lagi.
Selain itu kami juga merupakan agen sah yang berdaftar untuk produk kesihatan VCO ( virgin coconut oil ) , Alpha Lipid LifeLine SD2 dan pelbagai produk kesihatan lain.

Warna item mungkin berlainan dari warna sebenar kerana effect dari flash kamera! ( akan dinyatakan )

1 ) Barangan yang telah dijual tidak boleh di PULANG atau di TUKAR.

2 ) Strictly untuk serious buyer SAHAJA.Pastikan betul-betul berminat dan proceed untuk pembayaran.

3 ) Kami mengamalkan penjualan siapa cepat dia dapat ( first pay first serve )

4 ) Size yang dinyatakan adalah anggaran dan ditag baju.

Segala pertanyaan melalui form , SMS , Whatsapp dan sebagainya akan dibalas selewat-lewatnya 24 jam.

Di blog ini kami akan mengupdate segala produk dan stok terkini.

Sila ke Facebook kami PinkBiru Biru untuk cek stok availability.

** Harap Maaf,kami tidak mengamalkan sistem booking, sekiranya pertanyaan dibuat untuk stok pada hari ini dan pembayaran dibuat pada esok atau lusa,kebarangkalian tinggi stok SOLD OUT** 1st pay 1st serve







KLIK KLIK

Sunday, June 21, 2015

KURUNG IMPIAN VISTA



New Arrival & Limited Edition
Kurung Impian Vista

Sila cuci mata kalau berkenan boleh refer ukuran 
Kalau masih available boleh booking 24 jam ye
Kalau nak lebih 24 jam boleh depo serendah RM30 tau
Oh ye,jangan la harap gambar 100% sama mcm gambar
Haruslah sedikit lain 90% lebih kurang sebab 
pencahayaan time amik gambar, resolusi skrin phone,komputer dll
tak sama setting kan








KURUNG IMPIAN VISTA 
RM180sm / RM185ss
*Termasuk postage
XXL TAMBAH RM20.00

Cutting : Kurung Moden / Kurung Malaysia
KAIN : LIPAT DEPAN
Material : Printed Songket Crepe Silk gred A++
Design - Exclusive Printed Songket .

Perhatian: Warna Pakaian akan mungkin/akan berbeza sedikit dari yang sebenar kerana faktor Pencahayaan 

WARNA GAMBAR ADALAH 90% REAL COLOR

SIZE: SS, S, M , L, XL , XXL





Tuesday, June 16, 2015

TRENDY LACE DRESS













PBC41168 - Trendy Lace Blouse
RM59 exclude postage
Postage RM6 / RM9

Measurement:
Size S : 
Length: 82cm Bust: 90cm Sleeve: 59cm Shoulder: 36cm Hem: 130cm 

Size M: 
Length: 83cm Bust: 94cm Sleeve: 60cm Shoulder: 37cm Hem: 134cm 

Size L: 
Length: 84cm Bust: 100cm Sleeve: 60cm Shoulder: 38.5cm Hem: 138cm 

Size XL: 
Length: 85cm Bust: 106cm Sleeve: 60cm Shoulder: 40cm Hem: 142cm 

Material : Pearl Chiffon + Lace with full silk inner lining





Monday, June 15, 2015

LACE CHIFFON DRESS








LACE CHIFFON DRESS
RM99 exclude postage
Postage RM9 / RM13

DESCRIPTION : OPEN BUTTON

SHOULDER : 14"
BUST :39"
WAIST :40"
ARMPIT WIDTH : 19"
ARM LENGTH : 23.5"
DRESS LENGTH : 55 INCHES 

MATERIAL : CHIFFON + LACE WITH FULL LINING



Friday, June 12, 2015

TOPS & SKIRT



Maaflah lama dah tak update blog
lama tak update stok untuk blouse dgn skirt
sila lah cuci mata ya








TIE DYE BLOUSE
RM45 termasuk postage

LENGTH: 79CM
BUST: 101CM
SHOULDER: 36CM
SLEEVE: 60CM
ARM HOLE: 50CM
MATERIAL: LYCRA COTTON







FLORAL TOPS BLOUSE
ANY 2 ITEM RM60
TERMASUK POSTAGE
SS add RM3

LENGTH: 75CM
BUST: 100CM
SHOULDER: 41CM
SLEEVE: 58CM
ARM HOLE: 53CM
MATERIAL: THICK COTTON



BATIK PRINTED SKIRT
ANY 2 RM60
POSTAGE RM 8SM/ RM12SS

LENGTH: 96CM
WAIST: 64CM - 97CM (STRETCHABLE)
SIZE: FREE SIZE
MATERIAL: COTTON *PINGGANG BERGETAH*






OMBRE SKIRT
ANY 2 RM60
POSTAGE RM8SM / RM12SS

LENGTH: 100CM
WAIST: 55CM - 93CM (STRETCHABLE)
SIZE: FREE SIZE
MATERIAL: COTTON *PINGGANG BERGETAH*




Wednesday, May 20, 2015

KURUNG PURNAMA SONGKET



sedikit sibuk untuk waktu kebelakangan ni
tak sempat nak update stok terbaru
tapi untuk stok terbaru boleh refer ke FB kami ya
sila la terjah dan add PinkBiru Biru

tahun ni memang glamer betul corak songket ya..
sila lah cuci mata









Kurung Purmana Songket - Limited Edition
RM170sm / RM175ss
Add RM10 untuk size XXL
*Termasuk postage


Cutting : Kurung Pahang Berpesak .
KAIN : Susun Depan

Material Kain : Printed Songket CrepeSilk .

Kain lembut daripada sutera dengan texture sederhana licin , tidak panas, mudah dijaga dan tidak berkedut.

Perhatian: Warna Pakaian akan mungkin/akan berbeza sedikit dari yang sebenar kerana faktor Pencahayaan 
WARNA GAMBAR ADALAH 90% REAL COLOR

SIZE: SS, S, M , L, XL , XXL







Friday, May 8, 2015

KURUNG SONGKET


songket tradisi melayu
sampai bila-bila pun tetap evergreen
nak paki time raya ni pun boleh
ada dinner pun boleh pakai juga..
nak lagi hot buat la baju ke office








Kurung Songket 
RM180 semenanjung / RM185 sabah,swak
Termasuk postage

Ukuran Kurung PAHANG, SUSUN DEPAN. LIPAT BATIK.

MATERIAL : 
Baju : Cotton Pelikat  
Kain: Songket

** GAMBAR / COLOR BAJU DI PATUNG ADALAH 95% REAL COLOR

SAIZ SS, S,M,L,XL Sahaja.