SeLAmaT DatanG

Assalammualaikum & Salam Sejahtera...

Selamat Datang ke PinkBiru Simply Galleria

Kami merupakan agen berdaftar untuk pakaian wanita khasnya seperti kurung moden , jubah moden , blouse , kain pasang dan macam-macam lagi.
Selain itu kami juga merupakan agen sah yang berdaftar untuk produk kesihatan VCO ( virgin coconut oil ) , Alpha Lipid LifeLine SD2 dan pelbagai produk kesihatan lain.

Warna item mungkin berlainan dari warna sebenar kerana effect dari flash kamera! ( akan dinyatakan )

1 ) Barangan yang telah dijual tidak boleh di PULANG atau di TUKAR.

2 ) Strictly untuk serious buyer SAHAJA.Pastikan betul-betul berminat dan proceed untuk pembayaran.

3 ) Kami mengamalkan penjualan siapa cepat dia dapat ( first pay first serve )

4 ) Size yang dinyatakan adalah anggaran dan ditag baju.

Segala pertanyaan melalui form , SMS , Whatsapp dan sebagainya akan dibalas selewat-lewatnya 24 jam.

Di blog ini kami akan mengupdate segala produk dan stok terkini.

Sila ke Facebook kami PinkBiru Biru untuk cek stok availability.

** Harap Maaf,kami tidak mengamalkan sistem booking, sekiranya pertanyaan dibuat untuk stok pada hari ini dan pembayaran dibuat pada esok atau lusa,kebarangkalian tinggi stok SOLD OUT** 1st pay 1st serve







KLIK KLIK

Wednesday, May 20, 2015

KURUNG PURNAMA SONGKET



sedikit sibuk untuk waktu kebelakangan ni
tak sempat nak update stok terbaru
tapi untuk stok terbaru boleh refer ke FB kami ya
sila la terjah dan add PinkBiru Biru

tahun ni memang glamer betul corak songket ya..
sila lah cuci mata









Kurung Purmana Songket - Limited Edition
RM170sm / RM175ss
Add RM10 untuk size XXL
*Termasuk postage


Cutting : Kurung Pahang Berpesak .
KAIN : Susun Depan

Material Kain : Printed Songket CrepeSilk .

Kain lembut daripada sutera dengan texture sederhana licin , tidak panas, mudah dijaga dan tidak berkedut.

Perhatian: Warna Pakaian akan mungkin/akan berbeza sedikit dari yang sebenar kerana faktor Pencahayaan 
WARNA GAMBAR ADALAH 90% REAL COLOR

SIZE: SS, S, M , L, XL , XXL







Friday, May 8, 2015

KURUNG SONGKET


songket tradisi melayu
sampai bila-bila pun tetap evergreen
nak paki time raya ni pun boleh
ada dinner pun boleh pakai juga..
nak lagi hot buat la baju ke office








Kurung Songket 
RM180 semenanjung / RM185 sabah,swak
Termasuk postage

Ukuran Kurung PAHANG, SUSUN DEPAN. LIPAT BATIK.

MATERIAL : 
Baju : Cotton Pelikat  
Kain: Songket

** GAMBAR / COLOR BAJU DI PATUNG ADALAH 95% REAL COLOR

SAIZ SS, S,M,L,XL Sahaja.



Monday, May 4, 2015

MAXI NAYLA - BF FRIENDLY


maxi tingkat ni cun tau
nursing friendly
material pun sejuk je










Maxi Nayla
RM85 free postage

Measurement ( FREE SIZE - Please measure before confirm purchase )

Shoulders : from 14" up to 16"
Bust : 34" - 36"
Waist : 40"
Hips : 46"
Length : 55"

*Stretchable & no ironing needed
*With hidden zipper (Nursing Friendly)

MATERIAL : KOREAN LYCRA





Saturday, May 2, 2015

BATIK VANDA


RM130sm / RM135ss
*Termasuk postage

- Cutting baju kurung MALAYSIA atau Kurung Moden
- Baju diperbuat dari Material Kain Valentino Creepe Berkualiti Gred A ++ .
- Kain bercorak Batik Lukis yang berwarna TERANG dan MENYERLAH .
SIZE: SS, S, M , L, XL

Perhatian: Warna Pakaian akan mungkin/akan berbeza sedikit dari yang sebenar kerana faktor Pencahayaan







Tuesday, April 28, 2015

BASIC LONG SKIRT



new arrival untuk basic long skirt
material dari soft chiffon ni memang best
full lining..
previous customer yang pernah beli dress dari kami mesti tau betapa bestnya  material soft chiffon ni..hehehe










PBC31168 -  Basic Long Skirt
1: RM49
2: RM90

* Termasuk postage

Measurement:
Size M: Length: 102cm Waist: 60-90cm 
Size L: Length: 103cm Waist: 62-92cm 
Size XL: Length: 104cm Waist: 64-94cm 

Material : Chiffon Blend With Full Silk Inner Lining






Wednesday, April 22, 2015

BABY GIRL ROMPER


kali ni new arrival untuk baby girl pulak ye
romper untuk baby girl ni
seakan rupa baju kurung
tapi kain dia singkat sikit la
kalau untuk baby yang kecik dan merangkak sesuai juga kainnya tak labuh
kaki tak tersangkut
material dari kain cotton t-shirt strechable sesuai dan selesa untuk baby





Harga : RM29 exclude postage
-Postage 1-3/item RM6sm / RM9ss

-Pengeposan cuma hari Selasa dan Khamis sahaja*kecuali diberitahu
-Pembayaran hendaklah dilakukan sehari sebelum hari pengeposan atau pengeposan
akan dilakukan pada hari berikutnya.

-Stok limited DAN dibenarkan booking 24 hour & proceed with payment.

Size 3-6m
Bahu : 7inch
Labuh tangan : 6.5inch
Labuh baju : 15.5inch
Lebar dada: 8inch

Size 6-9m
Bahu : 7.5inch
Labuh tangan : 7inch
Labuh baju : 16inch
Lebar dada: 9inch

Size 9-12m
Bahu : 7.5inch
Labuh tangan : 7.5inch
Labuh baju : 17inch
Lebar dada: 9inch

*UKURAN ADALAH ANGGARAN UNTUK RUJUKAN,RALAT 1-2CM




Monday, April 20, 2015

RAINBOW CHIFFON DRESS


New arrival lagi untuk material chiffon dress
loose cutting dgn color stripe
yang penting simple da menutup aurat ya















PBC11168 - Chiffon Rainbow Dress
1 : RM75
2 : RM140
*Termasuk postage semenanjung
Add RM3 untuk Sabah/Swak

Measurement: 
Size S: Length: 141cm Bust: 92cm Waist: 88cm Shoulder: 37cm Sleeve: 60cm
Size M: Length: 143cm Bust: 98cm Waist: 92cm Shoulder: 38cm Sleeve: 61cm 
Size L: Length: 143cm Bust: 104cm Waist: 100cm Shoulder: 39cm Sleeve: 62cm
Size XL: Length: 144cm Bust: 110cm Waist: 106cm Shoulder: 40cm Sleeve: 63cm
Material: Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining
Detail: One functional button at sleeve