SeLAmaT DatanG

Assalammualaikum & Salam Sejahtera...

Selamat Datang ke PinkBiru Simply Galleria

Kami merupakan agen berdaftar untuk pakaian wanita khasnya seperti kurung moden , jubah moden , blouse , kain pasang dan macam-macam lagi.
Selain itu kami juga merupakan agen sah yang berdaftar untuk produk kesihatan VCO ( virgin coconut oil ) , Alpha Lipid LifeLine SD2 dan pelbagai produk kesihatan lain.

Warna item mungkin berlainan dari warna sebenar kerana effect dari flash kamera! ( akan dinyatakan )

1 ) Barangan yang telah dijual tidak boleh di PULANG atau di TUKAR.

2 ) Strictly untuk serious buyer SAHAJA.Pastikan betul-betul berminat dan proceed untuk pembayaran.

3 ) Kami mengamalkan penjualan siapa cepat dia dapat ( first pay first serve )

4 ) Size yang dinyatakan adalah anggaran dan ditag baju.

Segala pertanyaan melalui form , SMS , Whatsapp dan sebagainya akan dibalas selewat-lewatnya 24 jam.

Di blog ini kami akan mengupdate segala produk dan stok terkini.

Sila ke Facebook kami PinkBiru Biru untuk cek stok availability.

** Harap Maaf,kami tidak mengamalkan sistem booking, sekiranya pertanyaan dibuat untuk stok pada hari ini dan pembayaran dibuat pada esok atau lusa,kebarangkalian tinggi stok SOLD OUT** 1st pay 1st serve







KLIK KLIK

Friday, May 23, 2014

PREORDER* Exclusive by MILLA Collection


Alhamdulillah
akhirnya koleksi exclusive by Milla untuk Aidilfitri dah finalize
dan ini bukan ready stok ye...
semua koleksi ni adalah PREORDER
dan dibenarkan membuat 2x pembayaran
cuma mesti bayar deposit la kan untuk tempahan tu di buat...


Sila rujuk pada syarat2 tempahan


PROSES TEMPAHAN KOLEKSI AIDIL FITRI BY MILLA
Tarikh terima order : 14 APRIL – 23 MAY 2014 (40 hari)

•Size dari XXS sehingga XXXL (semua stock available kerana pihak MILLA mengambil tempahan dahulu)

•Untuk KOLEKSI AIDIL FITRI kami menerima TEMPAHAN sahaja dan ianya adalah EKSLUSIVE (tiada ready stock)

HARGA MAMPU MILIK
•Harga bermula dari RM 120 sehingga RM 180 sahaja (TIDAK TERMASUK KOS POS.KOS POS RM10)

•Tarikh buka tempahan dari 14 April 2014 sehingga 23 May 2014

•Semua tempahan perlulah disertakan dengan Deposit 50% (pembayaran deposit boleh dilakukan SEBELUM ATAU PADA 23 MAY 2014 sahaja),selepas dari itu tidak dilayan

•Pembayaran baki 50% boleh dilaksanakan diantara 24 May sehingga 20 Jun 2014.
Semua tempahan akan dihantar,InsyaAllah sebelum puasa.

•Produk yang ditempah dan dibayar deposit tetapi tidak dibayar baki bayaran tidak akan dihantar sehinggalah pembayaran dilaksanakan



* Setiap tempahan mestilah berserta dengan 50% deposit atau full payment.
* Sekiranya tempahan dengan deposit,baki ( pembayaran kedua ) hendaklah dijelaskan sebelum 20 Jun 2014.




ARIYANA Dress Moden
Menggunakan material chiffon yang berkualiti dengan potongan moden serta dihiasi perincian manik mewah di bawah leher hingga belakang leher dan di bahagian tangan.
Dress Moden ARIYANA mempunyai zip belakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju.
Potongan “Princess Cutting”






FEGURA Kurung Moden
Menggunakan material chiffon yang berkualiti dengan potongan moden 
Baju Kurung FEGURA menggunakan zip belakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju.
Kain kurung FEGURA separuh getah dan mempunyai zip
Design kain “ Panel mermaid cutting” 







ISSYA Kurung Moden
Menggunakan material chiffon yang berkualiti dengan potongan moden berserta manik di bahagian dada dan tangan.
Baju Kurung ISSYA menggunakan zip belakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju dan kain
Kain kurung FEGURA separuh getah dan mempunyai zip
Design kain “ A Line Cutting”








SUTRA Kurung Moden
Menggunakan material sutera yang berkualiti dengan potongan moden berserta manik di bahagian dada, tangan dan bahagian kaki baju kurung.
Kain kurung SUTRA separuh getah dan mempunyai zip
Design kain “ Kain susun tepi ”







NONNA Kurung Moden
Menggunakan material chiffon (baju kurung) dan sutera (kain kurung) yang berkualiti dengan potongan
moden serta dihiasi perincian manik dibahagian dada dan tangan.
Baju kurung NONNA menggunakan zip dibelakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju kurung
dan kain.
Kain kurung NONNA pula separuh getah dan mempunyai zip.
Design kain kurung menggunakan “ A line cutting”





SENORITA Kurung Moden
Kurung moden SENORITA menggunakan pelbagai warna menarik dipadankan dengan KAIN KURUNG MODEN HITAM.
Menggunakan material chiffon yang berkualiti dengan potongan moden berserta manik di bahagian dada,bahu dan tangan.
Baju Kurung SENORITA menggunakan zip belakang serta menggunakan lining penuh seluruh baju dan kain
Kain kurung SENORITA separuh getah dan mempunyai zip
Design kain “ A Line Cutting”









Friday, April 25, 2014

CARDIGAN LACE


Salam Jumaat
Salam hujung minggu untuk yang bercuti..
nak update cardigan lace..










RM69.00 EXCLUDE POSTAGE
POSTAGE: RM7/RM9

HIGH QUALITY COTTON WITH LACE
FREE SIZE FIT TILL L

SHOULDER : 13 1/2"
BACK LENGTH : 48
FRONT LENGTH : 38"
ARMPIT WIDTH : 11"
ARM LENGTH : 21 1/2"
BUST : 34"
WAIST : 45"





Tuesday, April 22, 2014

KURUNG MODEN SAWDA


setakat ni 3 design dulu ye..





Kurung Moden Sawda
Material : High Quality Lycra ( tak melekat di badan )
Available size : S M L XL
RM100 free postage
(harga fixed utk koleksi MILLA)

Stock Update SAWDA :
SW 01 : XS/S , XL,XXL
SW 02 : XS/S 
SW 03 : XL/XXL


Ukuran Baju Kurung Moden SAWDA

XS/S :
Bahu : 35 CM / 14'
Dada (ukur lilit) : 90 CM / 32'
Panjang Tangan : 59 CM
Pergelangan Tangan : 21 CM
Panjang Baju : 81 CM
Pinggang Kain: 24 CM-42 CM
Panjang Kain : 101 CM
Ukuran Baju Kurung Moden SAWDA

M/L :
Bahu : 40 CM / 16'
Dada (ukur lilit) : 96 CM / 38'
Panjang Tangan : 60 CM
Pergelangan Tangan : 21 CM
Panjang Baju : 87 CM
Pinggang Kain: 28 CM-49 CM
Panjang Kain : 107 CM
Ukuran Baju Kurung Moden SAWDA

XL/XXL :
Bahu : 44 CM / 18'
Dada (ukur lilit) : 112 CM / 45'
Panjang Tangan : 65 CM
Pergelangan Tangan : 22 CM
Panjang Baju : 89 CM
Pinggang Kain: 32 CM- 55 CM
Panjang Kain : 106 CM
*** Baju material lycra strechable, pinggang kain full getah tanpa zip.




Monday, April 21, 2014

Monday Blues


Selamat pagi..
ada yang kena sindrom Monday Blues tak?
actually daku pun tak tahu apa tu Monday Blues..hihi
sebab dari lepas habis belajar..ker dan kerja
dalam waktu shift..
sampai la resign dan berpindah ke Johor Bahru
ada lah sekejap keje kat tapak Medini ikut waktu office hour..
tapi tak lah terkesan sangat..

ok lah..
PERHATIAN..
kami ada dapat email form yang nak join dropship
ada maklumat yang tak lengkap
kami tak dapat nak email semula kepada siapa yang masih tak dapat reply
ada yang tak letak email address
so tak boleh nak reply
ada yang kami reply tapi bounce semula dari server
kebanyakan nya dari yahoo...

so sila isi form semula ye
kalau ada email lain boleh guna email lain
kalau tak pun add je PinkBiru di FB
lepas tu direct PM kami nak join dropship...

ok bye

Sunday, April 20, 2014

RESTOK DAILY KURUNG BY MILLA


SALAM HUJUNG MINGGU
terlewat sehari nak upload stok Daily Kurung By Milla ni

sila lah cuci mata
alhamdulillah sambutan memang luar jangkaan
ramai yang terlepas nak grab stok hari..
dari stok yg memula tu ada backout buyer
so ada a few yang masih available sizenya
tapi tak semua lah..

yang baru ni kalau berminat silalah grab
harga RM65 free postage
berbaloikan..

ready stok yang terbaru ni banyak size S ye
size XS sold out









Item : DAILY KURUNG
Material : High Quality English Cotton
Model: Kurung Pahang
Price : RM65/item
Shipping : FREE (Malaysia only)
Available Size : XS, S, M, L, XL, XXL

How to purchase??
Whatsapp/SMS : 
0123936160/0162958313
PinkBiru Biru

Instagram : pinkbiru_simplygalleria
Email : pinkbiru10@gmail.com



Friday, April 18, 2014

RESTOK DAILY KURUNG BY MILLA


SALAM JUMAAT..
terlewat sehari nak upload stok Daily Kurung By Milla ni

sila lah cuci mata
alhamdulillah sambutan memang luar jangkaan
ramai yang terlepas nak grab stok hari..
dari stok yg memula tu ada backout buyer
so ada a few yang masih available sizenya
tapi tak semua lah..

yang baru ni kalau berminat silalah grab
harga RM65 free postage
berbaloikan..



















Item : DAILY KURUNG
Material : High Quality English Cotton
Model: Kurung Pahang
Price : RM65/item
Shipping : FREE (Malaysia only)
Available Size : XS, S, M, L, XL, XXL

How to purchase??
Whatsapp/SMS : 
0123936160/0162958313
PinkBiru Biru

Instagram : pinkbiru_simplygalleria
Email : pinkbiru10@gmail.com


Thursday, April 17, 2014

PERHATIAN



sejak kebelakangan ni ramai sangat yang ada masalah dengan sizing
yelah,klu beli barang online kan
tak dapat nak try,nak tengok atau nak pegang
kami faham..

bila barang dah sampai
kami dapat email,sms,PM kat fb
cakap item ni besar,item ni kecik
majoriti keciklah jarang pulak customer komplen dapat item besar
kalau besar biasa derang akan inform juga
tapi mereka akan hantar untuk alter
TQ so much..for your understanding..

tapi yang jadi masalah bila item kecik
apa pun tak boleh kan..
biasanya cust yang tak kisah akan jual pada kawan kawanlah
tapi ada juga yang tanya kami boleh tukar tak...?
atau tak jadi beli sebab takde size yang dia nak..
so minta kami refund...

serba salah tau..
sebab kat atas blog ni memang da stated
1 ) Barangan yang telah dijual tidak boleh di PULANG atau di TUKAR.


kecuali kalau sebab defect dari kilang
manufacturing problem
tapi kebiasaaanya item memang akan di semak dulu sebelum di pos
oleh suplier..
ukuran kami da beri,
kalau takde boleh minta kami providekan ukuran untuk mengelakkan dari tersalah size
sebab kadang kadang kita pakai size M atau L
tapi kadang kadang cutting item kecik
so kena ambik yang besar sikit
bergantung pada ukuran
nanti tak pasal pasal rugi je beli..

harap faham ye

RESTOK DAILY KURUNG




Photo: New arrival tomorrow #dailykurung #cotton #freepostage