SeLAmaT DatanG

Assalammualaikum & Salam Sejahtera...

Selamat Datang ke PinkBiru Simply Galleria

Kami merupakan agen berdaftar untuk pakaian wanita khasnya seperti kurung moden , jubah moden , blouse , kain pasang dan macam-macam lagi.
Selain itu kami juga merupakan agen sah yang berdaftar untuk produk kesihatan VCO ( virgin coconut oil ) , Alpha Lipid LifeLine SD2 dan pelbagai produk kesihatan lain.

Warna item mungkin berlainan dari warna sebenar kerana effect dari flash kamera! ( akan dinyatakan )

1 ) Barangan yang telah dijual tidak boleh di PULANG atau di TUKAR.

2 ) Strictly untuk serious buyer SAHAJA.Pastikan betul-betul berminat dan proceed untuk pembayaran.

3 ) Kami mengamalkan penjualan siapa cepat dia dapat ( first pay first serve )

4 ) Size yang dinyatakan adalah anggaran dan ditag baju.

Segala pertanyaan melalui form , SMS , Whatsapp dan sebagainya akan dibalas selewat-lewatnya 24 jam.

Di blog ini kami akan mengupdate segala produk dan stok terkini.

Sila ke Facebook kami PinkBiru Biru untuk cek stok availability.

** Harap Maaf,kami tidak mengamalkan sistem booking, sekiranya pertanyaan dibuat untuk stok pada hari ini dan pembayaran dibuat pada esok atau lusa,kebarangkalian tinggi stok SOLD OUT** 1st pay 1st serve







KLIK KLIK

Monday, February 9, 2015

DWI TONE CLASSIC BUTTON DRESS ( BF FRIENDLY )


assalamualaikum...
alhamdulillah ada new arrival lagi untuk minggu ni..
lately ni macam banyak new arrival ya
pening nak pilih..
tapikan supplier naikkan harga..haishhh
memanglah supplier tak inform tapi kita sebagai egen ni pun nampak
harga untuk new item ni semua mahal dari dulu
nak cover GST agaknya..mih mih..
takpe,janji pinkbiru bagi harga yang berpatutan ya..

ok lah kali ni untuk classic button dress
dwi tone yang new arrival ni
classic button dress yang dulu 1 tone je
dress ni BF friendly ya
fuctional button..












PBC60168 - Dwi Tone Classic Button Dress
1 : RM79
2 : RM150
*Termasuk postage

Measurement:
Size S: Length: 140cm Bust: 89cm Waist: 78cm Shoulder: 35.5cm Sleeve: 59cm Hem: 226cm 

Size M: Length: 141cm Bust: 93cm Waist: 82cm Shoulder: 36.5cm Sleeve: 60cm Hem: 230cm 

Size L: Length: 142cm Bust: 97cm Waist: 86cm Shoulder: 38cm Sleeve: 61cm Hem: 234cm 

Size XL: Length: 143cm Bust: 101cm Waist: 90cm Shoulder: 39.5cm Sleeve: 62cm Hem: 238cm 

Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining 

Detail : All Functional Button.

Description: Side Zip






Wednesday, February 4, 2015

LONG COTTON CARDIGAN


alhamdulillah
ada new arrival untuk long cotton cardigan ya
cardigan je tau..limited item & free size
menutup punggung dan sopan je 







LONG COTTON CARDIGAN
RM45 exclude postage
Postage RM6 / RM9

DESCRIPTION:
SHOULDER : 15.5"
CARDIGAN LENGTH : 40.8"
ARMPIT WIDTH :34"
ARM LENGTH : 23"
BUST : FREE SIZE

SIZE FIT UNTIL SIZE L 
MATERIAL:COTTON STRETCHABLE





Monday, February 2, 2015

JOINT COLOR PUFFY DRESS


yeah..ada new arrival untuk dress juga ye..
ukuran sila refer details di bawah 











PBC50168 - Joint Color Puffy Dress
1 : RM75 
2 : RM140

**Termasuk postage

Measurement: 
Size S: 
Length: 138cm Bust: 90cm Waist: 85cm Shoulder: 35.5cm Sleeve: 59.5cm Hem: 240cm

Size M: 
Length: 139cm Bust: 95cm Waist: 90cm Shoulder: 37cm Sleeve: 60cm Hem: 244cm

Size L: 
Length: 140cm Bust: 100cm Waist: 95cm Shoulder: 38.5cm Sleeve: 60.5cm Hem: 248cm

Size XL: 
Length: 141cm Bust: 105cm Waist: 100cm Shoulder: 40cm Sleeve: 61cm Hem: 252cm

Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining

Description: Functional button at cuff.



Sunday, February 1, 2015

DENIM BUTTON BLOUSE

dah lama tak update blouse baru ya
ni ada blouse baru
denim button blouse,fuctional button ya









PBC30168 - Denim Button Blouse
1 : RM60
2  :  RM115
**Termasuk postage

Measurement:
Size M: 
Length: 83cm Bust: 96cm Shoulder: 37cm Sleeve: 60cm Hem: 114cm

Size L: 
Length: 85cm Bust: 100cm Shoulder: 38cm Sleeve: 61cm Hem: 118cm

Size XL: 
Length: 87cm Bust: 105cm Shoulder: 39cm Sleeve: 62cm Hem: 123cm

Material : Denim Cotton 

Description: 9 Functional Buttons



Thursday, January 22, 2015

CHIFFON WITH LACE


selamat pagi..
senyum ye,sedekah
ada dress lagi new arrival
ada lace kat bahagian atas
tapi maaf ye sebab dress ni tak sesuai untuk mommy yg BF 
takde zip atau button belah depan dress

warna turquoise dgn warna pink tu betul memikat hati
warna mungkin sedikit berbeza dari gambar sebab faktor cahaya
warna putih tu simple untuk majlis pertunangan pun boleh
ke nak pergi kenduri kawen pun boleh..mih mih

personally admin pun ada a few dress dari supplier ni
insyaAllah kualiti dia memang best
tak pernah mengecewakan lagi
cuma kalau sizing tu ralat 1-3 cm tu biasalah
sebab mana ada yang perfectkan

details di bawah ye..








CHIFFON WITH LACE
RM95 exclude postage
Postage RM9/RM15

FREE SIZE
ZIP SIDE BACK

SHOULDER : 15"
BUST :37 "
ARM LENGTH : 23"
ARMPIT WIDTH : 20"
WAIST : 35"
DRESS LENGTH : 55 INCHES

CHIFFON WITH FULL LINING

SIZE:FREE SIZE



Wednesday, January 14, 2015

RAINBOW DRESS


lama betul meninggalkan blog ni tak update
kira ni  1st entry untuk tahun baru ni
nah belanja gambar baru untuk 2015
new arrival & limited ya









RM100/each
*Inclusive postage


SIZE S 
OPEN BUTTON

SHOULDER : 14"
BUST : 38"
ARM LENGTH : 23"
ARMPIT WIDTH : 20"
WAIST : 36"
DRESS LENGTH : 56 INCHES
SIZE:FREE SIZE ( FIT UNTIL SIZE 42 XL )


SIZE M 
OPEN BUTTON

SHOULDER : 17"
BUST : 47"
ARM LENGTH : 22.5"
ARMPIT WIDTH : 23"
WAIST : 44"
DRESS LENGTH : 55.5 INCHES
SIZE:FREE SIZE (SIZE 44 - SIZE 48 )

FABRIC / MATERIAL : CHIFFON WITH FULL LINING