SeLAmaT DatanG

Assalammualaikum & Salam Sejahtera...

Selamat Datang ke PinkBiru Simply Galleria

Kami merupakan agen berdaftar untuk pakaian wanita khasnya seperti kurung moden , jubah moden , blouse , kain pasang dan macam-macam lagi.
Selain itu kami juga merupakan agen sah yang berdaftar untuk produk kesihatan VCO ( virgin coconut oil ) , Alpha Lipid LifeLine SD2 dan pelbagai produk kesihatan lain.

Warna item mungkin berlainan dari warna sebenar kerana effect dari flash kamera! ( akan dinyatakan )

1 ) Barangan yang telah dijual tidak boleh di PULANG atau di TUKAR.

2 ) Strictly untuk serious buyer SAHAJA.Pastikan betul-betul berminat dan proceed untuk pembayaran.

3 ) Kami mengamalkan penjualan siapa cepat dia dapat ( first pay first serve )

4 ) Size yang dinyatakan adalah anggaran dan ditag baju.

Segala pertanyaan melalui form , SMS , Whatsapp dan sebagainya akan dibalas selewat-lewatnya 24 jam.

Di blog ini kami akan mengupdate segala produk dan stok terkini.

Sila ke Facebook kami PinkBiru Biru untuk cek stok availability.

** Harap Maaf,kami tidak mengamalkan sistem booking, sekiranya pertanyaan dibuat untuk stok pada hari ini dan pembayaran dibuat pada esok atau lusa,kebarangkalian tinggi stok SOLD OUT** 1st pay 1st serve







KLIK KLIK

Thursday, January 22, 2015

CHIFFON WITH LACE


selamat pagi..
senyum ye,sedekah
ada dress lagi new arrival
ada lace kat bahagian atas
tapi maaf ye sebab dress ni tak sesuai untuk mommy yg BF 
takde zip atau button belah depan dress

warna turquoise dgn warna pink tu betul memikat hati
warna mungkin sedikit berbeza dari gambar sebab faktor cahaya
warna putih tu simple untuk majlis pertunangan pun boleh
ke nak pergi kenduri kawen pun boleh..mih mih

personally admin pun ada a few dress dari supplier ni
insyaAllah kualiti dia memang best
tak pernah mengecewakan lagi
cuma kalau sizing tu ralat 1-3 cm tu biasalah
sebab mana ada yang perfectkan

details di bawah ye..








CHIFFON WITH LACE
RM95 exclude postage
Postage RM9/RM15

FREE SIZE
ZIP SIDE BACK

SHOULDER : 15"
BUST :37 "
ARM LENGTH : 23"
ARMPIT WIDTH : 20"
WAIST : 35"
DRESS LENGTH : 55 INCHES

CHIFFON WITH FULL LINING

SIZE:FREE SIZE



Wednesday, January 14, 2015

RAINBOW DRESS


lama betul meninggalkan blog ni tak update
kira ni  1st entry untuk tahun baru ni
nah belanja gambar baru untuk 2015
new arrival & limited ya









RM100/each
*Inclusive postage


SIZE S 
OPEN BUTTON

SHOULDER : 14"
BUST : 38"
ARM LENGTH : 23"
ARMPIT WIDTH : 20"
WAIST : 36"
DRESS LENGTH : 56 INCHES
SIZE:FREE SIZE ( FIT UNTIL SIZE 42 XL )


SIZE M 
OPEN BUTTON

SHOULDER : 17"
BUST : 47"
ARM LENGTH : 22.5"
ARMPIT WIDTH : 23"
WAIST : 44"
DRESS LENGTH : 55.5 INCHES
SIZE:FREE SIZE (SIZE 44 - SIZE 48 )

FABRIC / MATERIAL : CHIFFON WITH FULL LINING






Thursday, December 18, 2014

PRINTED BAGGY SHIRT


Limited Item!
Beli 4 free 1 item
No booking ya
sesuai untuk kita kita yang malas nak iron baju..kih kih
macam saya..










Printed Baggy Shirt
RM50 free postage untuk 2 item
RM100 free postage untuk 4 item
*Beli 4 free 1 termasuk postage

Size : Free Size
Material : Knitted Cotton
Shoulder : 44cm
Sleeves Length :60cm
Bust :100cm
Waist : 100cm
Length : 74cm



Monday, December 15, 2014

MAXI AN-NUR


dah lama tak update new arrival
kebelakangan ni supplier banyak restok item item yang lama yg dapat sambutan
untuk blouse dan juga dress cth: joint chiffon blouse,loose lycra blouse,lace blouse,princess cut dress,puffy dress,exclusive lace dress dan banyak lagi lah...
boleh sekodeng ke FB kami ye..
PM je kalau nak tau stok,tapi belek la album dalam tu dulu pastu sertakan kod item untuk cek stok
kalau takde kod item lama sikit la untuk kami reply,maklum lah
nak kena belek gambar sesatu dalam album yang beratus2 ni..

kali ni simple dress,ada glitter sikit hujung tangan
material korean lycra
insyaAllah tak melekat badan
syariah compliance ye
yang best,nursing friendly
sesuai untuk mommy dan yang bukan mommy juga








AN-NUR Maxi
RM89 free postage

* Please measure before confirm purchase *

FREE SIZE 
Shoulders : from 15 - 16"
Bust : 38"
Waist : 44"
Hips : 48"
Length : 55"

PLUS SIZE 
Shoulders : from 17"-18"
Bust : 44"
Waist : 46"
Hips : 50"
Length : 55"

Material : Korean Lycra
With hidden zipper (Nursing Friendly)
Glitter at sleeves end for an elegant touch.



Sunday, December 7, 2014

EMBROIDED LOOSE CUT DRESS


New Arrival
Belt/sash tak provided
Details sila refer bawah ye










PBC88068 - Embroided Loose Cut Dress
RM75 / item
*Termasuk postage

Measurement:
Size S: 
Length: 139cm Bust: 90cm Shoulder: 35.5cm Sleeve: 58cm Hem: 224cm

Size M: 
Length: 140cm Bust: 94cm Shoulder: 37cm Sleeve: 59cm Hem: 228cm 

Size L: 
Length: 142cm Bust: 98cm Shoulder: 38.5cm Sleeve: 59.5cm Hem: 232cm 

Size XL: 
Length: 143cm Bust: 102cm Shoulder: 40cm Sleeve: 60cm Hem: 240cm 

Material : Chiffon With Full Silk Inner Lining






Friday, November 28, 2014

SIDE JOINT COLOR DRESS

salam pagi Jumaat
lama betul tak update ye
agak sibuk dengan tugas harian
ada new arrival utk dress baru
loose cut
boleh namapak kurus sikit kan kalau pakai dress ni sebab side warna lain
tu imaginasi la..hehe
oleh kerana stok baru item pun cepat je susut
maklumlah dah gaji kan...










PBC59068 - Side Joint Color Dress
RM75 free postage

Measurement : 
Size M: 
Length: 141 Bust: 92cm Waist: 86cm Hem: 196cm Shoulder: 37cm Sleeve: 61cm 

Size L: 
Length: 142 Bust: 96cm Waist: 90cm Hem: 200cm Shoulder: 38.5cm Sleeve: 62cm

Size XL: 
Length: 143 Bust: 100cm Waist: 94cm Hem: 204cm Shoulder: 40cm Sleeve: 63cm

Material : Pearl Chiffon With Full Silk Inner Lining 

Description: Back Zip.




Saturday, November 15, 2014

Sequin Dress


Dah lama tak update stok baru
nah cuci mata hujung minggu dengan dress sequin ya
full lining termasuk lengan sekali
kalau rsa nak lip lap pergi kenduri kahwin boleh try
hujung tahun ni banyak kenduri kendara kan selalunya..
*tiada zip pada bahagian lengan
material bukan strech ya

info tentang dress ni boleh refer direct ke gambar
ukuran pun di gambar juga ye
*perhatian!
ralat 2-3cm untuk ukuran yang diberi normal dari kilang
kerana ukuran diberi adalah anggaran untuk rujukan